01-02-2014 01:46:14

2013’ÜN EN BAŞARILI GÖNÜLLÜLERİ: PEUGEOT VE KADIKÖYŞİFA SAĞLIK GRUBU

Türkiye’deki gönüllük projelerini teşvik etmek için Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD) tarafından başarılı program ve projelere verilen Gönülden Ödüller, 28 Ocak 2014 Salı günü düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
2013’ÜN EN BAŞARILI GÖNÜLLÜLERİ: PEUGEOT VE KADIKÖYŞİFA SAĞLIK GRUBU

Özel sektördeki gönüllülük çalışmalarını destekleyerek yaygınlaşmasını sağlamak ve toplumda fark yaratan iyi örnekleri ödüllendirmek amacıyla Özel Sektör Gönüllüler Derneği (ÖSGD)  tarafından 2007 yılından bu yana verilen Gönülden Ödüller Conrad Otel’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Şirket yöneticileri,  gönüllüleri, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen organizasyonda En Başarılı Gönüllülük Projesi kategorisinde “Peugeot ile Engelsiz Yaşam Projesi”, En Yaratıcı Gönüllülük Projesi kategorisinde ise “Kadıköy Şifa Sağlık Grubu – Okumak Görmektir Projesi” ödüle değer görüldü.

 

ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Erhan Baş, törende yaptığı konuşmada “Ülkemizde birçok konuda toplumsal gereksinimlerin karşılanmasında gönüllülüğün öneminin şirketler tarafından her geçen gün daha çok anlaşıldığını memnuniyetle gözlemliyoruz” dedi ve ülkelerin ekonomik, sosyal, kültürel ve kalkınma çabalarına destek olan sivil toplum kuruluşlarının amaçlarına ulaşabilmeleri için özel sektör kurumlarının desteğinin önemini vurguladı. Baş, özel sektör  gönüllülüğünün hem topluma, hem şirket performansına ve hem de çalışana fayda sağlayacak bir araç olduğu bilincinin yaygınlaşmasıyla birlikte Türkiye’nin önde gelen şirketleri çevre, kültür, eğitim, sağlık, insan hakları, yerel kalkınma gibi toplumsal konularla daha yakından ilgilenmeye,  gönüllülüğü bir iş hedefi gibi düşünerek kurum kültürüne dahil etmeye planlı şekilde başladıklarını sözlerine ekledi ve Türkiye’nin iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve kamu işbirliğinin artmasını dilediklerini belirtti.

 

ÖSGD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Argüden, ÖSGD’nin kurulduğu yıllarda gönüllülüğün sadece bağış yapmak olarak algılanırken bugün bağış kavramının çok daha ötesinde bir noktaya gelindiğini belirtti. Sivil toplum kuruluşlarının projelerinin şirketler ve gönüllüleri tarafından benimsenerek yaygınlaşması ile gönüllülüğün toplumda daha fazla kök salmasının mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

“Gönülden Ödüller 2013’e başvurularda engellilik ile ilgili konuların ön plana çıktığını gördük.  Bu gönüllülük kavramının yaygınlaşmaya başladığının da göstergelerinden biri. Özellikle de bu alanlarda sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilen projeler, konuların toplumun çok daha geniş kesimine yaygınlaşabilmesini sağlıyor” diyen Argüden ÖSGD’nin ikinci 10 senesinin, destek olan şirket ve gönüllü sayısını artırmayı hedefledikleri bir dönem olacağını belirtti.

  •   Etiket
  •   Okuma Bu haber 1435 defa okunmuştur.

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI