23-12-2013 15:47:41 Son Güncelleme: 26-12-2013 11:30:41

“Alışan Lojistik” Ev Sahipliğinde Gerçekleşen ADR Semineri Sektörün Nabzını Tuttu

Kurulduğu günden itibaren lojistik sektörünün gelişmesi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Alışan; özellikle “Tehlikeli Madde Taşımacılığı” için yeni bir dönem başlatacak olan ADR mevzuatı konusunda düzenlediği seminer ile uygulamanın getireceği yeni düzenlemeler konusunda katılımcılara bilgi verdi.
 “Alışan Lojistik” Ev Sahipliğinde Gerçekleşen ADR Semineri   Sektörün Nabzını Tuttu

Alışan Lojistik Operasyonlar Koordinatörü Sn. Jan Devrim’in moderatörlüğünde gerçekleşen; ADR Mevzuatı’nın lojistik sektörüne katkılarının detaylı olarak işlendiği ADR Semineri’nde alanında uzman konuşmacılar hazırlamış oldukları sunumlar ile sektörün nabzını tuttu.

 

01 Ocak 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olan ADR Mevzuatı için 18 Aralık 2013 tarihinde Alışan Lojistik’in ev sahipliğinde Pendik Divan Asia Otel’de düzenlenen ADR Semineri birçok özel sektör yetkilisi ve uzmanların katılımıyla gerçekleşti. Tehlikeli maddelerin güvenli taşınması konusunda hazırlanan mevzuata yönelik sunumların gerçekleştiği seminerde; Alışan Lojistik Sağlık, Emniyet, Çevre ve Kalite (SEÇK) Müdürü Sn. Aslı Başaran, Shell Türkiye Karayolu Taşıma Departmanı Kontrat Müdürü Sn. Hüseyin Doğanay, UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Alper Özel ve BASF Ürün & Ulaşım Güvenliği Uzmanı Sn. Zeynep Çakır konuşmacı olarak katılımları ile ADR sürecinin tüm detaylarını katılımcılara aktardılar.

 

Alışan Lojistik Operasyonlar Koordinatörü Sn. Jan Devrim moderatörlüğünde gerçekleşen ADR Semineri’nde; Alışan Lojistik Sağlık, Emniyet, Çevre ve Kalite (SEÇK) Müdürü Sn. Aslı Başaran “Tehlikeli Madde Mevzuatı ve Türkiye” başlıklı sunumunda: “ADR uygulamalarında yönetmeliğin getirdiği birçok önemli noktalar var. ADR Mevzuatına göre ürün güven numarası, tehlike sınıfı ve paketleme grubu olmak üzere 3 başlığa göre uygulamaları gerçekleştirmeye dikkat edilmelidir. Tehlikeli maddeler aynı güven numarası ve aynı tehlike sınıfına ait olsa bile paketleme grubu farklı olabilir. ADR Mevzuatı ile birlikte bu detaylara çok daha dikkat edilecek ve bu uygulamanın sektöre büyük katkıları olacak.” dedi.

 

Shell Türkiye Karayolu Taşıma Departmanı Kontrat Müdürü Sn. Hüseyin Doğanay “ADR Mevzuatının Gözden Kaçanları” başlıklı sunumunda: “01 Ocak 2014 itibariyle yürürlüğe girecek olan ADR Mevzuatı ile birlikte kökleşmiş lojistik firmalarının kurumsallığa doğru gittiğini görüyoruz. ADR Mevzuatını uygulayacak olan şirketler SWOT analizi gibi analizler yapmalı. Güçlü ve zayıf yanlarını tespit etmeliler. Örneğin ADR Mevzuatı sayesinde ADR’li araç farkının artması güçlü yan. Bununla birlikte kuralların uygulanması için mevzuatın getirdiği cezalar da çok önemli. Bu bağlamda yapılan denetlemeler de zamanla gelişecektir.” dedi.

 

UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Alper Özel “ Türkiye’deki ADR’nin Adaptasyonu”  başlıklı sunumunda: “Öncelikli olarak Niçin ADR diye sormalıyız. ADR sektörümüz için çok gerekli çünkü yeni mevzuat ile birlikte tehlikeli maddelerin taşınmasında insana ve çevreye zarar vermeden güvenli bir şekilde hizmet sunulması sağlanıyor.” dedi.

 

BASF Ürün & Ulaşım Güvenliği Uzmanı Sn. Zeynep Çakır ise “ADR Regulasyonu Gelişimi” başlıklı sunumunda: “ADR Mevzuatında amaç karayolu ile tehlikeli madde taşımasını güvenli bir şekilde çevreye duyarlı olarak gerçekleştirmektir. Buna ek olarak ADR Mevzuatının sürdürülebilirlik ve şirket imajına katkısı da oldukça büyüktür. ADR’yi sosyal sorumluluk olarak yapmak, kaynak kullanımını optimize etmek, atıkların azalması burada öne çıkan noktalardır. Sürdürülebilirlik ve kalkınma perspektifinden baktığımızda ise ADR akıllı bir şekilde uygulanırsa önemli para birikimi sağlanabilir.” dedi.

 

Kapanış konuşmasında ADR mevzuatı doğrultusunda geliştirdikleri şirket yapılanmalarından bahseden Alışan Lojistik Operasyonlar Koordinatörü Sn. Jan Devrim; “01 Ocak 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan ADR ile ülkemizde yeni bir dönem başlayacak. 1985 yılında kurulan Alışan Lojistik olarak ADR uygulamalarını henüz yürürlüğe girmeden tüm süreçlerimizde uyguluyoruz. Bununla birlikte Alışan Lojistik olarak bünyemizde SQAS gibi çeşitli belgeler mevcut. SQAS baştan sona tüm süreçlerin doğru yapıldığını belirten önemli bir belgedir. 3 yılda bir firma olarak belge yetkilileri tarafından denetleniyoruz. Ve denetleme sonuçlarına baktığımızda Alışan Lojistik olarak; Avrupa’nın en iyi üç firmasından biriyiz. Biz Alışan Lojistik olarak tehlikeli maddelerin taşınmasında çevreye verilen zararı minimuma indirmek için çalışmalarımızı ADR mevzuatına uygun olarak sürdürüyoruz. Yürürlüğe girecek ADR yönetmeliği ile geleceğimiz için daha iyi bir ortam sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. “ dedi.

 

Sn. Jan Devrim’in kapanış konuşmasının ardından; Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Damla Alışan etkinliğe destek veren konuşmacılara teşekkür plaketlerini takdim etti.

 

  •   Etiket
  •   Okuma Bu haber 2702 defa okunmuştur.

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI