18-03-2024 15:40:02 Son Güncelleme: 18-03-2024 15:46:02

Allıson şanzıman donanımlı 115 adet IVECO Eurocargo kamyon, Avustralya'da hizmete girdi

Avustralya, öngörülemez hava koşullarının yaşandığı dönemlerden geçerken, özel olarak geliştirilen Allison 3000 Serisi™ şanzıman donanımlı 115 adet IVECO Eurocargo kamyon, ülkedeki yüksek yangın riskli bölgelerde hizmete giriyor.
 Allıson şanzıman donanımlı 115 adet IVECO Eurocargo kamyon, Avustralya'da hizmete girdi

IVECO, yüzde 35'e varan eğimli alanlarda yangınla mücadele eden acil müdahale ekipleri için en iyi vites konfigürasyonunu sunmak amacıyla Eurocargo ML150 4x4 kamyonlarını optimize etmeyi hedefledi.

Araçlar, otomatikleştirilmiş manuel şanzıman (AMT) ve dünyanın en büyük ticari araç şanzıman üreticisi Allison Transmission'ın tam otomatik şanzımanıyla test edildi. Karşılaştırmada, sürücü müdahalesini en minimumda tutarak kontrollü iniş yapılabilmesi için aracın hızını azaltmanın yolları araştırıldı. Tam otomatik şanzıman Allison, sürücüler için desteği optimize eden egzoz freni, lock up ve retarder ayarlarının bir kombinasyonu ile şanzıman kontrol modülünün (TCM) giriş ve çıkış fonksiyonlarıyla özelleştirildi.

Allison Transmission Avustralya ve Yeni Zelanda Satış Müdürü Robert Cavagnino, açıklamasında; “IVECO'nun Eurocargo ML150 Euro5 aracında Allison 3000 Serisi™ ile yerel iş ortağımızla birlikte başlattığımız denemelerde, kalibrasyon yapılarak şanzıman 3500'e benzer performans gösterecek şekilde yeniden düzenlendi. Dar vites oranından geniş orana doğru yapılan fiziksel vites oranı değişikliği, daha etkili bir birinci vites sağladı, aracın performansını daha da optimize etti ve daha iyi sürücü kontrolü talebini karşıladı" diyerek ekledi;

"Daha da önemlisi araç, sürücülerin çok dik yokuşlardan yumuşak bir şekilde inmelerini ve işe odaklanmalarını sağlarken vites ve fren sistemleri tarafından tam olarak desteklendiklerini hissetmelerine olanak tanıyor. Bu, farklı deneyim seviyelerindeki sürücülerin araçlarına güven duymasını sağlıyor."

Pilot modelin başarısının ardından, 90 araç daha Allison’ın 3500 şanzıman modeline benzer performans gösterecek şekilde yerel olarak yapılandırıldı. Artık IVECO Eurocargo Euro 6, 4x4 için ideal uygulama olarak PTO ve Retarderli Allison 3500 şanzıman donanımıyla fabrika çıkışlı (Avrupa) sunuluyor. Bu doğrultuda doğrudan fabrika çıkışlı olarak 25 adet daha araç siparişi verildi.

IVECO Ürün Müdürü Emiliano Foieri, “2019'un sonunda AMT'den tam otomatik Allison şanzımana geçiş, bu model için doğru bir çözüm oldu. Birçok itfaiye teşkilatından gelen geri bildirimler, Allison tam otomatik 3500 şanzıman donanımının, daha az kamyon sürüş deneyimi olan sürücülere bile güven sağladığı yönünde. Bu sürücüler artık daha büyük 15 Tonluk bir aracı kullanacak ve oldukça zorlu görevlerde aracı güvenle kontrol edecek” dedi ve ekledi;

“Bu araçların en az 20 yıl hizmet vermesi gerektiğini göz önünde bulundurarak, gelecekteki gönüllülere uygun bir konfigürasyon sağlayabilmeyi hedefledik. Bu kamyon ve tam otomatik şanzıman donanımı ile bunu başardığımıza gerçekten inanıyoruz. Spesifikasyonları doğru bir şekilde belirlemek için Allison Transmission ekibiyle yaptığımız çalışma kusursuzdu. Bu konfigürasyon, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki acil müdahele kuruluşlarından gelen olumlu geri bildirimlerin ardından artık IVECO'nun ML150 4X4 serisindeki acil durum arazi araçları için standart bir donanım haline geldi.”

Robert Cavagnino; "Allison Transmission olarak ülkenin acil durum hizmetlerine, çoğunlukla son derece stresli durumlarda, kullandıkları büyük araçlar üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için IVECO ile iş birliği yapmaktan onur duyuyoruz. İtfaiye hizmetlerinde çalışan pek çok kişi gönüllü. Zorlu arazilerde acil durum personeline daha fazla güven vererek onların görevlerini kolaylaştırıyoruz. Tam otomatik şanzıman, aktarma organlarının yanlış kullanımını önleyerek, bu önemli yangın sahası araçlarının daha uzun hizmet ömrüne sahip olmasını sağlıyor" diye belirtti.

Allison 3500 şanzımanın avantajları, acil müdahale araç filolarının performansını nasıl optimize ettiği ve daha fazlası ile ilgili bilgi için allisontransmission.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI