08-03-2024 15:05:11 Son Güncelleme: 30-03-2024 19:13:11

KRONE 2024 Ağır Vasıta, Treyler Zirvesi'ne katıldı.

KRONE Ticari Araçlar Genel Müdürü ve TREDER Başkan Yardımcısı Kartal ERKÖY 2024 Ağır Vasıta, Treyler Zirvesi’nde treyler üretiminin geleceği ve KRONE’nın faaliyetlerini anlattığı bir konuşma gerçekleştirdi.
KRONE 2024 Ağır Vasıta, Treyler Zirvesi'ne katıldı.

Treyler sektörünün tek temsilcisi Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), tarafından düzenlenen Ağır Vasıta ve Treyler Zirvesi, ‘Geleceğin Treyleri, Türkiye’de Treyler Üretiminin Geleceği’ başlığıyla gerçekleşti. Zirvede, treyler üreticilerinin yanı sıra, tedarikçiler ilgili kamu, özel sektör, kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri katıldı.

KRONE Ticari Araçlar Genel Müdürü ve TREDER Başkan Yardımcısı Kartal ERKÖY  2024 Ağır Vasıta, Treyler Zirvesi’nde treyler üretiminin geleceği ve KRONE’nın faaliyetlerini anlattığı bir konuşma gerçekleştirdi.

KRONE’deki gelişmiş kaynak, boya ve montaj teknolojilerine değinen Kartal Erköy, KRONE’nin Trailer Dynamics iş birliği ile geliştirdiği ve geleceğin treyleri olarak kabul edilen e-trailer konusunda detaylar paylaştığı konuşmasında şunları söyledi: “ 2023 yılında tüm tesislerimizde toplam 60 bin adet treyler üretimi gerçekleştirdik. Dünyanın 3. ,Avrupa’nın geçtiğimiz sene en büyük treyler üreticisi olarak Türkiye’de yaptığımız yatırım 50 milyon euro. Bugün 23 farklı araç tipini Tire’de Türk gücü ile üretmeye devam ediyoruz. 36 bin metre karesi kapalı alan olmak üzere toplam 230 bin metrekare alan içerisinde üretim gerçekleştiriyoruz. Kaynak teknolojileri büyük bir know-how gerektiriyor. Sadece işçilik gücü değil, otomasyon teknolojilerine de ihtiyaç duyuluyor. Parçaların kataforezden geçmesi, 10 yıllık korozyon dayanımı, 1000 saat yerine yaklaşık 3000 saat gerçekleştirdiğimiz testler ile hızlı üretim sektörüne adım atmış durumdayız. Bir diğeri boya teknolojileri olup, hem otomatik, hem de insan emeği ile gerçekleştirilmektedir. Dünya üzerindeki tüm renkleri yapabilme imkanımız var. Montaj teknolojisinde ise çok daha ileri adım atmış bulunuyoruz. “dedi.

 

Otomotiv sektörü neden Türkiye’yi tercih ediyor ? sorusuna açıklama getiren Erköy, “ Büyük otomotiv firmalarının Türkiye’yi tercih etmesi tesadüf değil. Bir çok otomotiv firmasının en güçlü, örnek gösterilen fabrikaları Türkiye’den çıkıyor. Neden ? Çünkü yaratıcıyız. Özveriliyiz, esneğiz ve genciz. Bunun üzerine yetkin ve genç iş gücünü koyduğumuzda bileği bükülmez bir otomotiv devi, treyler sektörü haline gelinmiş olunuyor. “ diye konuştu.

 

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI