11-06-2014 16:14:21 Son Güncelleme: 11-06-2014 16:17:21

TURMEPA SUALTI ATIK SERGİSİ VE EĞİTİM ATÖLYESİ” 4. KEZ KAPILARINI ÇOCUKLARA AÇTI

Açılış günü Sualtı Milli Takım Sporcusu-Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Derya Can çocuklar ile birlikte oldu. Yaşasın Uskumru Platformu’na katılan eserler ödüllendirildi. Çocuklar ile Denizi Yaşatma Kılavuzları eşliğinde sürdürülebilir görev paylaşımında bulunuldu.
TURMEPA SUALTI ATIK SERGİSİ VE EĞİTİM ATÖLYESİ”  4. KEZ KAPILARINI ÇOCUKLARA AÇTI

“TURMEPA Yaz Okulu”nun zili dördüncü kez Mitsui & Co Ltd.’nin desteğiyle “Mavi Kuşak Hareketi- İstanbul Boğazı Projesi” çerçevesinde çaldı.

Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi’nde bu yaz sezonund da yine yüzlerce çocuk, denize attıklarımızdan ders çıkararak denizlerimize sahip çıkmayı öğrenecek, İstanbul Boğazı’nın tarihçe ve kronolojisi hakkında bilgi sahibi oldu. DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, geliştirdiği eğitim modeliyle Türkiye’de tek olan Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi’ne katılan öğrencilere, nesli hızla tükenen deniz canlılarımıza sahip çıkmayı ve su varlıklarımızı kirletmemeyi öğretiyor. Deniz kirliliği ile mücadele eden TURMEPA,  bu kez sergi ve eğitim atölyesini şu başlık altında oluşturdu: Zaman Tüneli – İstanbul Boğazı.

 

ZAMAN TÜNELİ – İSTANBUL BOĞAZI

 

Çocuklar illüstrasyonla anlatılan Sualtı Atık Sergisi’ni 15’er kişilik gruplar halinde gezdi.

TURMEPA Deniz Elçileri eşliğinde seslendirme sanatçısı Ayşe Berna Konur’un gönüllü destekleri ve sesiyle zaman tünelinde kaybolan olan çocuklar ve İstanbul’un karada ve denizde başından geçen hikayeler ile tanıştı, sualtından çıkan atıklarla karşılaştı.

 

Sergi sonrasında öğrendiklerini geri dönüşümlü Uskumru balığı kartonlarına resmeden ve

çocuklara vedalaşmadan önce TURMEPA Deniz Elçileri tarafından Denizi Yaşatma Kılavuzu görevi verildi.

 

Bu kılavuzla çocuklarımız, unutmamamız ve yapmamız gerekenlerle tanıştı. Her çocuğun görevi önce bu kılavuzu ailesine anlatmak, daha sonra kılavuza adını soyadını yazarak bu kılavuzu bakkal –manav-komşu ve balıkçı amcaları ile paylaşmak ve paylaşılmasını sağlamak oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DENİZDEN ÇIKAN ATIKLAR SERGİYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

 

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen sualtı atık sergisi bir müze anlayışıyla dört kategoride düzenlendi. Denize çöp diye attıklarımızı bir eğitim materyaline dönüştüren TURMEPA, “Mutfak Gereçleri”, “Metal Atıklar”, “Balık ve Balıkçılık” ve “Kişisel Eşyalar” başlığı altında denizlerimize attıklarımızı gözler önüne seriyor. 

 

Bozulan uzaktan kumandayı veya tansiyon aletini, cep telefonunu denize mi atarsınız?

 

Veya ihtiyaç duymadığınız maket bıçağını, üzerinde kanat pişirmediğiniz mangalı işiniz bitince denize çöp diye mi atarsınız?

 

İşte tüm bunlar ve daha niceleri,  TURMEPA Sualtı Atık Sergisi’nde öğrencileri bilinçlendirmek için çocuklara ders niteliğinde anlatılıyor.

 

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI