01-02-2013 00:49:14 Son Güncelleme: 23-12-2013 01:08:14

Turpak 2013’e yeniliklerle giriyor.

Turpak 2013’e yeniliklerle giriyor.
Petrol dağıtım şirketlerini her sene yeniliklerle tanıştıran Turpak , 2013’te de kamu kuruluşları (belediyeler, rafineriler vs) ve özel sektör (şantiyeler, filo müşterileri vs ) için yeni nesil pompa ve tank otomasyon çözümü geliştirdi. Pazarda bu alanda bilgisayar tabanlı sistemler mevcut olup bir takım dezavantajlardan dolayı sakıncalı olabilmektedir. Turpak pazara sunmaya başladığı yeni çözümle ,içinde gömülü (embedded) işletim sistemi bulunan cihaz geliştirdi. Bu sayede zor ortam koşullarında çalışmanın doğurduğu sakıncaları ortadan kaldırıyor.

Tesis içi istasyonlar ve filolarda, yüksek hacimlerde yakıt tüketimlerinden ötürü, yakıt hareketlerinin yakından takibi ve sıkı kontrolü operasyonun başarısı için hayati derecede önem arz etmektedir. Maliyetleri düşürmek için sürekli artan baskılarla birlikte tesis ve filo yöneticilerinin akaryakıt maliyetlerini etkin bir şekilde ölçmeleri ve kontrol etmeleri beklenmektedir. Akaryakıt maliyetlerinin toplam operasyonel maliyetlerin neredeyse %30 larına yaklaştığı bu tarz operasyonlarda , bu beklentinin olması son derece doğaldır.

Turpak, akaryakıt kullanımının yönetimi alanında Türkiye’de öncü olarak kabul edilmektedir. Geçtiğimiz on yıl boyunca, Turpak çeşitli kamu,belediye,lojistik,şantiyeler,ocaklardaki filolar için baştan sona otomasyon çözümleri sunmaktadır. Turpak’ın sunmuş olduğu bu çözümler sayesinde filo yöneticileri akaryakıt tüketimlerini sıkı bir şekilde kontrol edebilmekte ve üst yönetimlerine tam olarak hesap verebilmektedirler.

SiteOmat (Turpak İstasyon Kontrol Ünitesi)- Tüm istasyon için ayaklı kontrol ünitesi- : Turpak istasyon kontrol ünitesi tüm saha otomasyonunu sağlayan bağımsız bir kontrol ünitesidir. Taşıt Tanıma ile müşteri tanıma sistemlerini destekler. Saha kontrol yazılımı SiteOmat içerisindedir. OrPT , Dış ödeme terminali , ve opsiyonel olarak printer üzerindedir. OrPT , RFID teknolojili anahtarlık ve temassız kart teknolojileriyle uyumludur. SiteOmat, sahadaki tüm tank kontrol üniteleri , dispenser , taşıt tanıma ve müşteri tanıma cihazlarıyla tam entegrasyon sağlamaktadır.

Sistem Özellikleri

Bu çözümün temeli, linux tabanlı gömülü işletim sistemi üzerinde çalışan SiteOmat otomasyon yazılımı ve zorlu ortam koşullarında çalışmak için dizayn edilen gömülü platformdan oluşmaktadır. Platform üzerinde solid state FLASH disk, pil yedekleme koruması ve ses ve titreşimi emen darbe sönümleyiciler bulunmaktadır. Sistemde hareketli parçalar bulunmamakla birlikte ani güç düşüşlerine karşı koruma ve tamir etme mekanizları yer almaktadır.

SiteOmat yazılımı pompaları elektronik olarak kilitleyerek sadece yetkilendirilmiş araç ve sürücülerin dolum yapabilmesini teminat altına alır. Sistemde on line ve off line çalışma senaryoları kurgulanabilmekle birlikte araçlar için limit ve yetkilendirmeler tanımlanabilir. Sistem ayrıca araçlardan kilometre ve çalışma saati bilgilerini de doğru olarak kaydedebilmektedir.

Sistem şu fonksiyonları yerine getirmektedir;

Taşıt Tanıma : Yakıt harcamaları üzerinde azami kontrol ve tasarruf sağlamak için önemli bir fonksiyon. Yeni nesil RFID teknolojili kablosuz çözümler taşıt tanıma sistemleri için devrim niteliğinde olup sahadaki alt yapı maliyetlerini tamamen ortadan kaldırmaktadır.

İstasyonlara ve Merkez Ofise Web Tabanlı Güvenli Erişim: İçindeki web sunucusu sayesinde internet bağlantısı üzerinden uzaktan kontrol ve bakım imkanı sağlanmaktadır. İnternet explorer ‘lı standart bir bilgisayarla sisteme istenilen her yerden bağlanılarak filo ve istasyon yönetimi gerçekleştirilebilmekte , özel bir yönetim yazılımına ihtiyaç duyulmamaktadır.

Merkez Ofis Uygulamaları: Sahadan gelen verilerin konsolide edilip çeşitli raporların oluşturulmasını, sistemde oluşan alarmların tespit edilmesini ve saha ve filoların mevcut durumlarının izlenmesinin sağlayan merkez ofis yazılımı opsiyonel olarak sunulmaktadır. Merkez ofis yazılımı iki ana uygulamadan oluşmaktadır. FHO (Filo Merkez Ofisi) ve FMS (Yakıt Yönetim Sistemi)

  •   Etiket
  •   Okuma Bu haber 2772 defa okunmuştur.

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI