Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), 23 Ekim’de Türkiye’nin en büyük lojistik buluşmasına ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin ve taşımacılık sektörünün 100 milyar dolar pazar büyüklüğüyle küresel lojistik pazarında aldığı pay ile dünyada 11'inci sırada yer aldığını belirten UTİKAD Başkanı Bilgehan Engin “Türkiye Logistics Summit, sektörün geleceğini şekillendirecek; yenilikçi çözümler, stratejik iş birlikleri ve sektörel gelişmelerin merkezi olacak. Hedefimiz Türkiye’yi lojistikte küresel bir merkez haline getirmek’’ dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) iş birliğiyle düzenlenen UBAK ve Ulaştırma Mevzuat Çalıştayı, sektör temsilcilerini bir araya getirdi. İçişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve İstanbul Üniversitesi’nden temsilcilerin de katılımıyla gerçekleşen etkinlikte paydaşlar, Türkiye'nin ulaştırma konuları üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
Geçtiğimiz haftalarda açıklanan ÖTV zammı ile akaryakıt fiyatlarında da artış meydana gelerek 30 TL bandını aştı. Bu artışla araç sahipleri ya da araç almayı düşünenler maliyetleri göz önünde bulundurarak farklı alternatifler aramaya başladı. Otomotiv sektörünün en köklü şirketlerinden MOTOR AŞİN, bu süreçte elektrikli araçların tercih sebebi olacağını vurguladı. Konuyla ilgili detaylara değinen MOTOR AŞİN CEO’su Saim Aşçı, “Artan akaryakıt maliyeti, sürücüleri daha ekonomik alternatiflere yönlendiriyor. LPG’li araçlar ülkemizde her ne kadar yaygın olsa da özellikle milli aracımız Togg’un piyasaya giriş yapmasıyla elektrikli araçlara olan ilgi gün geçtikçe artıyor. TEHAD’ın paylaşmış olduğu verilere göre 2022’de 19 bin hibrit, 8 bini aşkın da elektrikli araç satışı yapıldı. Özellikle benzin fiyatlarının gün geçtikçe artmasının bir sonucu olarak tüketicinin elektrikli araç tercihini işletme maliyetinin çok daha düşük olması sebebiyle hızlandıracağını düşünüyoruz.” dedi.
Dünyada en çok yapılan riskli faaliyetlerden biri yüksekte çalışmadır diyen TORA PETROL , bir sandalye ya da masa üstüne çıkarak yapılan her iş, evlerde perde takılması, mutfakta üst dolaplardan malzeme alınması gibi işler en sık yapılan faaliyetlerdir şeklinde konuyu ifade etti. Denge kaybı ya da üzerine çıkılan nesnenin kayması veya kırılması gibi nedenlerle çok sık düşme kazası yaşanır.
AFAD, merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan bölgede, 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu çok sayıda ilde hissedildi. Deprem ülkemizde kendini yeniden hatırlattı, peki akaryakıt istasyonları depreme ne kadar hazır?
TORA, akaryakıt dökülmelerinde nasıl önlemler alınması gerektiğine anlattı. Akaryakıt sektöründe patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı kimyasallar yoğun olarak elleçlenmesi gerektiğini vurgulayan TORA, akaryakıt türevlerinin sıvı veya buharları bir kaza ya da arıza anında büyük miktarlarda dökülerek ya da fışkırarak olması gereken kapalı kaplar ve tesisatların dışına çıkacağından bahsetti. Sektörümüze has bu gibi olaylar özellikle yangına dönüşmeden önce özel bir acil durum olarak ele alınmaktadır dedi.
Akaryakıt ürünleri parlayıcı, patlayıcı ve yanıcı ürünlerdir. Akaryakıt dolum esnasında satış araca yakıt verilirken fazla dolum sonucu taşma veya tabancanın yerinden çıkması, yakıt transfer esnasında hortumun çıkması hortum bağlantı yerlerinden kaçırması, varilin devrilmesi delik olması, mekanik servis bakım onarım esnasında yanlış uygulamalar yakıt dökülmeleri, fışkırmaları ya da taşmalarına neden açabilir.
bp Türkiye, Akaryakıt Dışı Gelirler iş kolunda bp Express ve Wild Bean Cafe (WBC) konseptli istasyonlarının sayısını günden güne artırırken, emin adımlarla büyümeye ve istihdam yaratmaya devam ediyor. bp Güney Avrupa Bayi Operasyonları Başkan Yardımcısı Olvido Moraleda’nın onur konukluğu ile 100. WBC açılışı İstanbul Ataşehir’de gerçekleştirildi.
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, sürdürülebilirlik esası ile 2019 yılından itibaren yeniden hayata geçirdiği sektör raporlarına bir yenisini daha ekledi.
"UTİKAD Lojistik Sektörü Raporu 2020"yi yayınladıktan sonra bu sene de "UTİKAD Lojistik Sektörü Raporu 2021"i yayınlayarak sektörün hizmetine sundu. UTİKAD raporları, sektördeki önemli bir veri ve analiz eksikliğinin giderilmesi açısından sektörümüz için gösterilen çabaların bir çıktısıdır.
OYAK Grubu Enerji Şirketleri bünyesinde yer alan Güzel Enerji Akaryakıt A.Ş., hızlı ticaret platformu Yemeksepeti Nar ile yeni bir iş birliğine imza attı. Güzel Enerji markaları TOTAL İstasyonları ve M Oil, bu yeni iş birliği kapsamında Yemeksepeti’nin 60 bine yakın üye restoranına “Yakıtmatik Sistemi” ile özel avantajlı ürün ve hizmet sunacak.