OĞUZ TÜRKMEN
  Güncelleme: 24-03-2024 16:34:00   20-12-2018 18:19:00

Saha Acil Durum Tatbikatlarının Önemi ve Acil Stop Butonu

Uzun zamandır saha çalışmalarımızda karşılaşabileceğimiz riskleri ve önlemlerini araştırıp geliştiriyoruz. Sürekli geliştirme düşüncemiz içerisinde olan bir konu ise acil durumlarda proaktif ve reaktif önlemlerdir. 

Acil durum ekiplerinin personeli; bina sahibi, yöneticisi veya amirinin sorumluluğunda yangından korunma, yangının söndürülmesi, can ve mal kurtarma, ilk yardım faaliyetleri, itfaiye ile işbirliği ve organizasyon sağlanması konularında, mahalli itfaiye ve sivil savunma teşkilatlarından yararlanılarak eğitilir ve yapılan tatbikatlar ile bilgi ve becerileri artırılır. Ekip personeli ile binadaki diğer görevliler, yangın söndürme alet ve malzemelerinin nasıl kullanılacağı ve en kısa zamanda itfaiyeye nasıl ulaşılacağı konularında tatbiki eğitimden geçirilir. Binada senede en az 1 kez  söndürme ve tahliye tatbikatı yapılır. (Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik.)

Yönetmelik metnince her yıl genel merkezimizde yangın, dökülme, fışkırma tatbikatları yapmaktayız. Bunların yanı sıra sahada menhol içi ve pompa altı çalışmalarımızda yangın, dökülme ve fışkırma tatbikatları da yapmaya başladık. Bu tatbikat senaryomuza bir kişi menhol içerisinde veya pompa altında çalışma yapıyor, diğer kişi ise ona yardım ediyor. Çalışma yapan personel bağırarak yakıtın ortaya çıktığını söylüyor. Diğer personel ise hızlı bir şekilde Acil Stop butonuna basıyor gibi yanına dokunuyor ve yangın söndürücüsünü alıp çalışma alanına dönüyor.

         

Her zaman aklımızı ilk gelen acil stop butonuna bastığımızda satış duracak ve istasyon yetkilisi tepkisi ne olur sorusu oluyordu.

Fark ettik ki Acil Stop Butonuna basmadan da bu tarz tatbikatlar yapılabiliyor. Tüm personellerimizin tatbikatları yapmasını sağlıyoruz.

  • Bu yazı 63552 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI