Prof. Dr. Avni Zafer ACAR
  Güncelleme: 24-03-2024 16:44:00   27-04-2022 15:59:00

Güvenilebilir ve İyi Bir Lojistik Hizmet Sağlayıcı Firmanın Özellikleri

Değerli yöneticiler;

Tüm lojistik ihtiyaçlarınız için doğru bir şirketi bulmak elbette zor olabilir. Çünkü sadece mal ve ürünlerinize lojistik süreç esnasında mükemmel bakım sağlayan değil aynı zamanda tüm küçük ayrıntılarla ilgilenen bir şirket bulmanız gerekiyor. Bu nedenle lojistik firmaları arasından en iyi adayı seçmek söz konusu olduğunda bazı temel özelliklere dikkat etmek gerekiyor.

En iyi lojistik şirketleri, tüm küçük detayların halledilmesini ve ürünlerinizin zamanında ve hasarsız bir şekilde ulaşmasını sağlamak için birçok özellik ve kaliteye sahiptir. Ancak bunların tamamı bu yazıda ele alınamayacak kadar çok sayıdadır. Bu nedenle bu yazıda sizlere güvenilir bir lojistik ve/veya nakliye şirketinin temel özellikleri hakkında küçük bir özet sunuyorum. Aşağıdaki bu özellikleri sunan bir şirketle çalışarak, gönderinizin boyutu ne olursa olsun, çok daha sorunsuz ve daha az stresli bir lojistik ya da nakliye deneyimine sahip olabilirsiniz.

Öyleyse, haydi bir lojistik hizmet sağlayıcıda onları başarılı kılan birkaç hususa göz atalım:

1. Deneyim: Malları ülke çapında ve hatta dünyanın her yerine taşımak küçük bir iş değildir. Karşılaşabileceğiniz, bir hareketi geciktirebilecek veya hatta durdurabilecek birçok sorun var. Bir sağlayıcının performansını tahmin etme söz konusu olduğunda ilgili deneyim önemli bir husustur. Tüm bu küçük ayrıntıları ele alan deneyimli uzmanlara sahip olduğunuzda, bu sorunların birçoğundan kaçınılabilir.

2. Finansal Başarı ve İstikrar: Finansal istikrar, bir sağlayıcının performansının tahmin edilmesi söz konusu olduğunda önemli bir husustur. Geçmiş ilişkiler ve tamamlama başarı oranları da bir şirketin kapasitesi hakkında bir fikir verir. Deneyimli şirketler sürekli olarak tüm operasyonlarının zirvesindedir.

3. Güçlü Müşteri Hizmetlerine Bağlılık: İster çok sayıda mal sevkıyatında yeni olun, ister mevcut gönderiniz hakkında birkaç sorunuz varsa, yanıtların ve yardımın mevcut olduğunu bilmeniz gerekir. NJ'deki en iyi lojistik şirketleri, yalnızca yanıt vermekle ve tüm sorularınızı yanıtlamakla kalmayacak, aynı zamanda asla bir yük veya zaman kaybı gibi hissetmemelisiniz.

4. İyi İletişim: Gelişen lojistik şirketleri, başarılı bir müşteri ilişkisini kolaylaştırmada iletişimin önemini vurgulamaktadır. Müşterilerinin ihtiyaçlarını anlarlar ve hizmet süreci boyunca takip ettiklerinden emin olurlar.

5. Teknoloji: Birinci sınıf lojistik şirketleri, rakiplerine göre teknolojik bir üstünlüğe sahiptir. Gelişmiş sistemleri aracılığıyla süreçleri otomatikleştirebilir, sonuçları takip edebilir, hataları yakalayabilir ve verimli ve etkili sipariş yönetimi sağlayabilirler. Bu kuruluşlar, sınıf ayrımı hizmetleri sağlamak için mevcut en son teknolojiyi entegre etmeye de açıktır. Bu da birçok iletişim sorununu beraberinde getiriyor.

6. Detay Odaklı: Gönderinin büyük ya da küçük olması fark etmeksizin, nakliye ile ilgili birçok detay vardır. En iyi şirketler, hiçbir ayrıntının gözden kaçırılmamasını ve en küçük ayrıntıya bile özen gösterilmesini sağlayacaktır. En iyi lojistik nakliye şirketi ile gönderileriniz söz konusu olduğunda daha az endişe duyacaksınız.

7. Esneklik: Mükemmel lojistik şirketleri, benzersiz müşteri ihtiyaçlarına göre özel olarak hazırlanmış bir plan sağlayacaktır. Dönüşen iş ortamıyla el ele olan değişiklikleri genişletmeye ve bunlara uyum sağlamaya istekli olacaklardır.

8. Birçok Hizmet Sunun: En iyi firmaları ararken, sadece nakliye lojistiği hizmeti sunan değil, aynı zamanda tüm sevkiyat ihtiyaçlarınızı karşılayan firmaları da göz önünde bulundurmak istersiniz. İster düz platformlu kamyon taşımacılığı, tam kamyon yükü hizmetleri veya hatta büyük boyutlu kamyon taşımacılığı hizmetleri arıyorsanız, en iyi şirketler bunun olmasını sağlamak için sizinle birlikte çalışacaktır.

9. Zaman Odaklı: Gönderileriniz söz verilen tarihte gelmediğinde işiniz zarar görür. Müşterileriniz mutsuz olacak ve elde tutma oranlarınız düşecek. Gönderilerinizin zamanında ulaşmasını sağlamak için ellerinden geleni yapacak şirketleri düşünün. Onlara iyi bakılmalı ve kargo geldiğinde durumu hakkında endişelenmenize gerek yok.

10. Fiyatlar: En iyi lojistik şirketi, tüm konseptler için tek bir fiyat belirlemez. Bunun yerine, müşterinin değişen ihtiyaçlarına göre değişen oranlar sunarlar. Bu sağlayıcılar, tedarik operasyonlarının maliyet açısından en avantajlı yönetiminin taslağını çıkarmaya yardımcı olur.

11. İnsan Kaynakları: Güçlü bir çalışan tabanı genellikle bir şirketin kapasitesini yansıtır. İhtiyaçlarınızı karşılamak için uzmanlaşmış bir çalışan tabanına sahip hizmet sağlayıcılar, uzun vadede faydalı olduğunu kanıtlıyor. Kendini işine adamış ve bilgili bir işgücü, tüm yasallıkların ve düzenlemelerin doğru zamanda karşılanmasını sağlar.

Aydınlık günler dileğiyle

Dostçakalın.

 
Prof.Dr. A.Zafer ACAR
İİBF Dekanı | Dean of FEAS
Head, Logistics Mgmt. Dept.
 
  • Bu yazı 36210 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI